ХЕЕД Ауто Тийм

 

Членове в ХЕЕД Ауто Тийм

Семейството на ХЕЕД Ауто е голямо и сплотено, но основните виновници за това отбора да е на европейско и световно ниво по драг рейсинг са:

Христо Петров - The BOSS
Кирил Петров - шеф логистика
Мартин Николов - пилот, механик, дино оператор
Илко Петков - главен механик
Бисер Давидков - рейс инженер
Виктория Петрова - PR Manager
Христо Младенов - начинаещ пилот

Хеед Ауто Тийм

 

хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг

 

хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг

 

хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг хеед ауто отбор драг рейсинг


 

дино стенд

VW Scirocco GTR - най-бързия драг автомобил в България

Един уникален по рода си автомобил, изцяло разработен и изграден от екипа на ХЕЕД Ауто Тийм - единствен по рода си!

Зад VW Scirocco GTR седят много години осърден труд, разработка на концепции и сетъпи докато автомобила покаже тези впечатляващи резултати.

Мощността е над 1400 конски сили, а най-доброто време за 1/4 миля е 7,65 секунди с над 290 км/ч терминална скорост - времето е поставено на драг писта Тива, Гърция.

Пилот: Мартин Николов

 
 

 

VW Scirocco GT - вторият най-бърз драг автомобил в България

Много специален и уважаван автомобил развиван в продължение на много години - със скромния си работен обем от около 2000 см3 синьото сироко на ХЕЕД Ауто Тийм постига изключителни времена.

VW Scirocco GT в момента разполага с над 900 конски сили, а най-доброто време на автомобила за 1/4 миля е 9.028 секунди с 268.8 км/ч терминална скорост постигнато на писта Кондофрей.

Пилот: Христо Петров

GTR


 

божурище 2006

Сформиране на отбора

Отборът по драг рейсинг ХЕЕД Ауто Тийм е създаден преди повече от 10 години и в момента е водещ фактор в развитието на драг рейсинга в България. Всичко започва през 2006 година когато собственикът на Автосервиз Хеед Ауто - Христо Петров заедно с брат си Кирил Петров посещават едно от драг състезанията провеждащи се на пистата на летище Божурище край София.

Нивото на организация и подготовка на автомобилите по това време не подсказват, че всичко може да се развие до европейско и световно ниво, но десет години след това резултатите са на лице и България има своята федерация по драг рейсинг, а в националния шампионат по драг рейсинг участват изключително добре подготвени автомобили с впечатляващи времена не само в Европа, а и в световен мащаб.


 

Постижения и награди

Отбора на ХЕЕД Ауто е един от водещите в развитието на драг рейсинга в България и през годините винаги е бил в челните позиции в класовете, в които участва.

Няколко кратен републикански шампион по драг рейсинг на България. Спечелените купите за призови места от различни състезания са десетки.

Отборът има и няколко участия зад граница където винаги предизвиква интерес с уникалните си драгстери и добрата подготовка. На пистата в Тива, Гърция ХЕЕД Ауто Тийм завоюва и приза за най-бърз автомобил на пистата.

С гордост можем да заявим, че след постигнатите впечатляващи резултати на световно ниво наши спонсори станаха фирми, като Тех-ко, SPOOL Import, Hypertun, MaxxECU, Kelford, CatCams, EBC Brakes, AutokinisiMag.

постижения и награди

Имате интерес към тази услуга? Изпратете запитване или се свържете с нас от тук
Сподетеле